A dieta equilibrada

piramide

Unha dieta equilibrada é aquela que achega todos e cada un dos nutrientes necesarios para realizar as funcións vitais, como sintetizar moléculas ou proporcionar enerxía.

*As calorías necesarias deben ser achegadas entre un 50% e un 55% polos hidratos de carbono, dun 30% a un 35% polas graxas e dun 10% a un 15% polas proteínas. A variación é o idóneo desde o punto de vista do benestar, permitíndonos disfrutar, ademáis, da riqueza dos distintos sabores, olores e aromas.

* Os alimentos máis adecuados para previr o cancro son froitas, verduras, cereais integrais…Existe evidencia de que o consumo de froitas e verduras diminúe o risco de cancro de colon e recto. Pola contra, o alcohol, a carne, as dietas graxas e a obesidade incrementan o risco de moitos cancros.

*É aconsellable que a distribución de calorías ó longo do día sexa máis ou menos a seguinte:
-25% débese tomar no almorzo.
-30-40% na comida do mediodía.
-10-15% na merenda.
-20-30% na cea.
<a

-Seguir unha dieta equilibrada e facer algo de exercicio preveñen moitas enfermedades: cardiovasculares, obesidade…etc

– As páxinas de ónde saquei a información encontranse nos links.

Deixar unha resposta

introduce os teu datos ou preme nunha das iconas:

Logotipo de WordPress.com

Estás a comentar desde a túa conta de WordPress.com. Sair / Cambiar )

Twitter picture

Estás a comentar desde a túa conta de Twitter. Sair / Cambiar )

Facebook photo

Estás a comentar desde a túa conta de Facebook. Sair / Cambiar )

Google+ photo

Estás a comentar desde a túa conta de Google+. Sair / Cambiar )

Conectando a %s